Over ons

Questionmark doet onafhankelijk onderzoek naar milieuvriendelijkheid, arbeidsomstandigheden, dierenwelzijn en gezondheid van consumentenproducten. Met behulp van een unieke database met etiketinformatie van meer dan 50.000 supermarktproducten uit de Nederlandse supermarkten. Iedere dag weer zijn we bezig om deze database te verrijken en vollediger te maken zodat je echt weet wat je koopt.

Waarom?

Questionmark vindt dat je het recht hebt om te weten wat je koopt; het recht om te weten waar je eten vandaan komt, hoe het gemaakt wordt en hoe gezond het is. Wij geloven dat radicale transparantie in de voedingssector zorgt voor meer onderlinge concurrentie op kwalitatieve waarden zoals duurzaamheid en gezondheid. Zo versnellen we samen met jou de verduurzaming van productieketens en stimuleren we een gezondere keuze.

Hoe?

Questionmark geeft geen advies, maar helpt mensen een bewuste keuze te maken. Door inzicht te bieden in de duurzaamheid en gezondheid van voedselproducten is ons doel 
om zoveel mogelijk mensen te motiveren om bewuster boodschappen te doen.

De Questionmark methode

Questionmark heeft een eigen onderzoeksmethode ontwikkeld die zoveel mogelijk is gestoeld op wetenschappelijke standaarden en die regelmatig wordt herzien in overleg met universiteiten, NGO's, keurmerken en andere belanghebbenden.

Voor wie?

Questionmark is er voor consumenten, maatschappelijke organisaties en bedrijven.

Questionmark is onafhankelijk en niet-politiek gekleurd. Questionmark bepaalt zelf hoe haar onderzoeksmethodologie wordt toegepast en welke producten worden meegenomen. Dat betekent dat donateurs, samenwerkende organisaties, overheden of andere belanghebbenden op geen enkele wijze invloed kunnen uitoefenen op ons onderzoek en de productscores. Tot slot zijn onze financiële inkomstenbronnen en de verantwoording over onze uitgaven te vinden in ons  jaarverslag – die door een accountant is gecontroleerd en bij de Kamer van Koophandel is gedeponeerd. Questionmarks dochteronderneming QM intelligence heeft exclusief recht op het gebruik van de Questionmark database. Questionmark is geen keurmerk en verleent geen certificaten.

Bestuur en Raad van Advies

Questionmark heeft een statutair bestuur. Het bestuur stelt de directie aan en beslist over de strategie van Questionmark. Naast het bestuur heeft Questionmark een Raad van Advies. Hierin zitten diverse experts en belanghebbenden van de werkterreinen van Questionmark. Bekijk hier wie er deel uitmaken van het bestuur en de raad van advies

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Methode

Meer weten over de methode van Questionmark?