Hoe gezond is jouw eten?

Een ‘gezond’ product bestaat niet: geen enkel product zorgt op zichzelf voor gezondheid. Wel kan een product bijdragen aan een gezonde levensstijl, naast bijvoorbeeld voldoende beweging en rust. Sommige producten passen beter in een gezonde levensstijl dan andere.

Check

Bij die keuze helpt Questionmark. Op onze website en via de apps Questionmark en Checkit zoek je eenvoudig naar meer dan 50.000 actuele voedselproducten uit de grootste Nederlandse supermarkten. Zo weet je snel en eenvoudig hoe gezond een product is en welke alternatieven er verkrijgbaar zijn.

Choose

Questionmark scoort producten op basis van de richtlijnen van het Voedingscentrum. Zij delen producten in drie categorieën van gezondheid in. Questionmark neemt deze indeling over en maakt nog een extra onderscheid in de categorieën ‘dagelijkse keuzes’ en ‘wekelijkse keuzes’ die het Voedingscentrum hanteert. Wil je meer weten over die beoordeling, lees dan de beschrijving van onze methode.

Change

Ons doel is om zoveel mogelijk mensen te faciliteren en motiveren in het bewust boodschappen doen. Met het creëren van transparantie binnen productieketens en naar consumenten willen we de vraag en aanbod naar duurzamere producten stimuleren.

Download de app

Met de gratis app van Questionmark kun je thuis of in de supermarkt streepjescodes van producten scannen en krijg je meteen te zien hoe goed of slecht een voedselproduct scoort op mensenrechten, dierenwelzijn, milieu en gezondheid.

Download nu de app, scan een product en bekijk hoe gezond dit product is.

Lees hier meer over onze methode