Komkommers tegen het licht

13 feb. 2019

The Greenery is één van de trotste koplopers van de Questionmark pilot Transparant over Duurzaamheid. The Greenery is de ketenpartner van de teler van Tommies snackkomkommers en beantwoordde aan de hand van een wetenschappelijke methode vragen over de duurzaamheidsinspanningen bij deze teelt. Medio maart 2019 worden de antwoorden op deze vragenlijsten gepubliceerd op www.thequestionmark.org zodat er naast gezondheidsinformatie - en de context over topkeurmerken - diepgaandere informatie te vinden is over de duurzaamheidsinspanningen van een merk. Questionmark vraagt koplopers naar hun belangrijkste drijfveren en motivatie om transparant te zijn over hun inspanningen. Klik hier als je voedselproducent bent en meer wil weten over deelname.

4 vragen voor The Greenery

Als tweede in deze reeks spreken we Ineke Burki. Zij is werkzaam als business developer bij The Greenery en verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen dit internationale groente- en fruitbedrijf. Samen met de meer dan 500 verenigde telers van de coöperatie Coforta, levert The Greenery jaarrond een compleet dagvers assortiment groente, fruit en paddenstoelen aan Europese supermarkten  “Ook voor bedrijven die (nog) geen koploper zijn op het gebied van duurzaamheid is het nuttig om te laten zien wat de inspanningen zijn en welke resultaten er al geboekt zijn.”

Wat zijn jullie ambities op het gebied van transparantie?

“Onze klanten en consumenten zijn steeds kritischer op waar een product vandaan komt, hoe dit geteeld is, maar ook hoe gezond het is. Naast voedselveiligheid is ook duurzaamheid een steeds groter thema, waar meer en meer om transparantie wordt gevraagd. Wij streven hier zo transparant mogelijk in te zijn en zijn continu met onze klanten in gesprek te zijn over deze thema’s. Daarnaast communiceren we via onze eigen kanalen met consumenten en overige stakeholders over hiervoor genoemde thema’s.”

Wat is jullie grootste uitdaging op het gebied van duurzaamheid?

Er zijn veel facetten van duurzaamheid belangrijk voor The Greenery. Zo zijn we onder andere bezig met het verduurzamen van onze teelt samen met onze telers en het verduurzamen van onze keten door het verminderen van CO2 uitstoot. Ook zetten we ons in om minder verpakkingen te gebruiken.

Productprofiel: Tommies snackkomkommers

  •  Land van herkomst: Nederland, Prinsenbeek
  • Naam teler: Ad Verhoeven, bekijk hier zijn film.
  • Keurmerk: On our way to Planet Proof

Bekijk hier het product.

 

Hoe denk je dat Transparant over Duurzaamheid kan helpen bij het behalen van jullie duurzaamheidsdoelstellingen?

“Transparant over Duurzaamheid helpt ons bij het zichtbaar maken van onze inspanningen op het gebied van duurzaamheid richting de consumenten. Momenteel vertellen wij al veel over onze producten op onze eigen consumentenwebsite www.verseoogst.nl. Questionmark werkt volgens een gestandaardiseerde methode en is onafhankelijk. Dat helpt ons met vertrouwen te communiceren naar iedereen die meer wil weten over ons assortiment en de inspanningen die we leveren.”

Welke boodschap heb je voor bedrijven die nog niet zijn ingestapt?

“Verduurzamen is een werkwoord. Ook voor bedrijven die (nog) geen koploper zijn op het gebied van duurzaamheid is het nuttig om te laten zien wat de inspanningen zijn en welke resultaten er al geboekt zijn. Door dit zoveel mogelijk te delen brengen we duurzaamheid steeds beter onder de aandacht.”

Werkzaam bij een voedselproducent?

Meer weten over Transparant over Duurzaamheid?